Johanna och Tora

Jag tillhör inte dem som sticker ut när det gäller klädsel. För det mesta är det samma paltor – jeans och lite olika tröjor – som utgör utstyrseln för dagen. Har upptäckt att de flesta är som jag; det är få som skiljer sig från mängden när det gäller klädsel. Det var en av sakerna som vi pratade om en solig söndagseftermiddag medan vi åt våra glassar utanför en glassbar vid Larmtorget. Eftersom det var på eftermiddagen låg det ett vackert släpljus över torget.

Larmtorget är lite speciellt när det gäller ljus, framförallt soliga sommareftermiddagar. De ljusa byggnaderna som omger torget och – kanske framförallt stenläggningen – fungerar som jättelika naturliga reflexskärmar som lättar upp skuggsidan på de som rör sig över torget så att den inte blir för mörk utan får en mjuk, ganska varm belysning.

När vi sitter där med våra glassar ser jag, i ögonvrån, något lysande gult röra sig över torget. Det visar sig vara en ung kvinna i en vackert lysande, gul klänning. Bredvid henne går en annan ung kvinna i en helt annan klädsel och med en liten svart hatt på huvudet. Det är alldeles uppenbart att här handlar det om mycket medvetna val. Båda ser mycket välklädda ut och kontrasten mellan shortsen, den svarta tröjan och hatten å ena sidan och den lysande klänningen å den andra bara måste fotograferas. Kan Scott Schuman, kan jag, tänkte jag 😉

De båda ställer upp på att bli fotograferade, “Det låter som en kul grej.” Jag blir förstås glad och tillsammans åstadkommer vi detta.
Tack Johanna och Tora för ett givande samarbete!
©Tom Gagner Fotograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published by

Tom Gagner Photographer

Freelance Photographer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s